התחמקות אלגנטית מן הנוגדנים
| 4-9-2016 |
שלום ד"ר
האם אפשר לאחר שלושה חדשים מהזרקת הבוטוקס (שלא הייתי מרוצה מתוצאותיו) להוסיף כמות קטנה של בוטוקס כדי לטפל ברפיון שבין הגבות? אינני רוצה לחזור על כל ההליך לפני שיעברו שישה חדשים לפחות ועכ שאלתי. אני נוהגת לעשות בוטוקס שנים ותמיד הייתי מרוצה ו" החזיק"לי לפחות שישה חדשים ואף יותר והפעם הזו אצל רופא חדש לא ממש הייתי מרוצה כי לאחר חדשיים כבר היה רפיון בין הגבות (אין לי קמטים רק מעוניינת במתיחהאזור המצחי שבין הגבות)יש לי אירוע בסוף החודש ועכ הייתי רוצה לרענן קצת אבל לא את כל ההליך בשל עניין הנוגדנים אני מקפידה על זמן של חצי שנה לפחות בין טיפול לטיפול אנא תשןבתך המקצועית והאנושית תודה
ננה
ד''ר דייויד צבר
השאלה היא לא אם אפשר אלא אם נחוץ והתשובה לכך נעוצה בבדיקה הקלינית של הרופא (בכיווץ השרירים הרלבנטיים אך גם ולא פחות חשוב, במצב רפוי). באופן עקרוני, אין שום בעיה להוסיף מספר יחידות ע"פ הצורך לאחר שלושה חודשים. ברוב המקרים תוצאה של בוטוקס באזור הגלבלה (בין הגבות) מחזיקה כשלושה עד ארבעה חודשים. אם אצלך התוצאה החזיקה שישה חודשים, את במיעוט וזה מצוין. באופן תיאורטי את יכולה לפתח עמידות לבוטוקס (אחד משמותיו המסחריים של בוטוליניום טוקסין), אבל זה נדיר. במידה ואכן קיימת עמידות שכזו, יש לעבור ל Dysprot או Xeomin שהם אותה גברת בשינוי אדרת (הרכב מולקולרי שונה). לבוטוקס מהדור החדש, מעט מאוד אנשים (פחות מ -1%) מפתחים עמידות אמיתית.
באופן כללי אני תמיד ממליץ לרופאים מתחילים אבל גם מסביר למטופלים שלי: ניתן להפחית את הפוטנציאל להתפתחות נוגדנים באמצעות הזרקת המינון האפקטיבי הנמוך ביותר ובמרווחים גדולים ככל שניתן, ע"פ בדיקה כמובן.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר