בוטוקס לשפתיים
| 25-2-2012 |
שלום ד"ר,
קראתי שאפשר לעשות בוטוקס בשפתיים כדי ליישר את הפה והקמטים שמסביב. האם אני יכולה לעבור אצלך את הטיפול והאם יש נפיחות אחרי הטיפול?
ד''ר דייויד צבר
שלום, מה שקראת זה כנראה טיפול בוטוקס לקמטוטים שסביב הפה, בעיקר מעל לשפה העליונה וכן להרמת זוויות הפה שעם השנים מתחילות ליפול. אני מבצע את הטיפולים הללו במרפאתי. יש לקבוע תור לייעוץ ע"מ לדעת אם את אכן מתאימה. הטיפול לא מלווה בנפיחות מאחר ומדובר בבוטוקס.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס בסנטר
| 4-4-2012 |
אני בת 18 והשאלה שלי היא ,אם יש לי גומה בסנטר סוג של שקע מסוים ,ואני רוצה למלא אותו בעזרת בוטוקס למראה עגול ושלם אוכל לעשות זאת ? לצורך העניין העלתי תמונה מגוגל להמחשה
ד''ר דייויד צבר
ניתן למלא את השקע בסנטר באמצעות חומרי מילוי ולעיתים יש צורך גם בבוטוקס, עלי לראות את הסנטר כדי לתת תשובה חד משמעית.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס בין הגבות
| 29-4-2012 |
ד"ר האם אוכל לעבור טיפול בוטוקס רק באזור שבין העיניים ולא באזורים האחרים? שיקול כלכלי.. האם לא תהייה בעיה שהתיקון יהייה רק באזור אחד והאזורים האחרים לא יתוקנו? זה נשמע לי בעייתי ולכן אני שואלת. תודה
ד''ר דייויד צבר
אפשר בהחלט לבצע טיפול בוטוקס באזור אחד מבלי לטפל באזורים האחרים. את צודקת חלקית בנוגע לבעייתיות: כאשר מטפלים באזור אחד והקמטים נעלמים באזור המטופל, הקמטים באזורים הסמוכים שלא טופלו, נראים בולטים יותר למרות שלא השתנה בהם דבר. דבר נוסף, רצוי שכל האזורים יהייו מסונכרנים ביניהם מבחינת הטיפול כדי שלא יהייה חוסר איזון אסתטי ביניהם, כלומר אזור אחד חלק וסמוך לו אזורים חרושי קמטים.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס לצוואר
| 16-5-2012 |
ד"ר צבר רציתי לשאול אם אפשר לתקן קמטים בצוואר עם בוטוקס?
ד''ר דייויד צבר
במקרים רבים ניתן לתקן קמטים אורכיים ורוחביים בצוואר באמצעות בוטוקס.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס לסנטר
| 7-6-2012 |
הסנטר שלי מקומט וזה מאוד מבגר אותי. השאלה שלי היא האם הבוטקס יכול לעזור או שצריך חומרים אחרים?
ד''ר דייויד צבר
מדובר בסנטר בעל "עור תפוז" כתוצאה מהתכווצות יתר של שריר מסוים. הבוטוקס בהחלט יכול לתקן את הבעיה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס
| 19-6-2012 |
עברתי טיפול בוטוקס אצל רופא אחר שלא אציין את שמו, והתוצאה נעלמה לי אחרי חודש. מאוד התאכזבתי ורציתי לדעת אם הבעיה אצלי או בהזרקה עצמה? אני מעונינת לעשות שוב את הטיפול אבל הפעם שיחזיק.
ד''ר דייויד צבר
אם הייתה תוצאה שהחזיקה חודש הבעיה היא לא אצלך ועלייך לחזור אל אותו רופא לביקורת שאמורה להייות בחינם. אין שום סיבה מוצדקת שבגללה התוצאה תחזיק רק חודש. בכל אופן כאשר תרצי לחזור על הטיפול בפעם הבאה את תמיד מוזמנת לפנות אלי.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס לאף
| 5-7-2012 |
שמעתי שאפשר לתקן את האף עם בוטוקס. האם זה נכון? האם זה בטוח?
ד''ר דייויד צבר
נכון מאוד, אמנם לא מתאים לכל סוג של תיקון אבל בהחלט ניתן להרים את קצה האף ולתקן קמטים בגב האף בעזרת בוטוקס.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

טיפול בוטוקס למיגרנה ?
| 20-6-2013 |
האם מדובר בטיפול חד פעמי ? האם על הדרך הטיפול מעלים גם את המיגרנה וגם את הקמטים?
אני בת 46 סובלת ממיגרנות בכל מחזור , ניסיתי טיפולים אלטרנטיביים ולא עזר, מטופלת ע"י נוירולוגית עם כדורים כנגד הכאבים
האם בדיקה והתייעצות איתך עולה כסף?
ד''ר דייויד צבר
הטיפול הוא חד פעמי ויש לחזור לאחר מספר חודשים. במידה והטיפול נעשה גם באזור של קמטים, גם הקמטים מושפעים. הייעוץ כרוך בתשלום.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

טיפול בבוטוקס נגד מגרנה
| 21-6-2013 |
1. באיזה איזור מוזרק הבוטוקס?
2. לכמה זמן הוא מגן מהתקף מגרנה?
3. האם יש תופעות לואי?
ד''ר דייויד צבר
האזורים המטופלים כפופים לתאור הקליני של התקפי המיגרנה, כך שאין אזור אחד קבוע. משך האפקט של הטיפול שונה בין מטופל למטופל, אך בד"כ מדובר בלפחות 3-4 חודשים. במידה ונעשה שימוש נכון בבוטוקס, לא אמורות להופיע תופעות לוואי אך תיאורטית תמיד יכולות להופיע, בין היתר כאבי צוואר, חולשת שרירים, הרמת/צניחת גבות או עפעפיים ועוד.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס להרמת הגבות
| 15-8-2013 |
שלום ד"ר, עשיתי לפני חודש טיפול בוטוקס להרמת הגבות ויצא שגבה אחת גבוהה מידי ביחס לשנייה. קשה לי עם זה מאוד כי זה נראה נורא. אתה יכול לתקן את זה או שצריך לחכות?
ד''ר דייויד צבר
אני מציע שתחזרי לרופא שטיפל בך לתיקון, מדובר בהליך פשוט שלוקח 3 שניות. במידה ותחליטי אחרת, את מוזמנת להגיע אלי לתיקון הגבה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס בצידי העיניים
| 18-8-2013 |
יש לי קמטים חזקיים רק בצד אחד בעין שמאל. האם אפשר לטפל רק בצד אחד או שחייבים את שני הצדדים?
ד''ר דייויד צבר
ניתן לטפל רק בצד אחד.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס בהריון
| 20-11-2013 |
לא ידעתי שאני בהריון וטיפלתי בבוטוקס בקמטים. מזרק אחד ואחרי חודש עוד חצי מזרק.
מה עליי לעשות?

תודה.
ד''ר דייויד צבר
ראשית לא להיכנס ללחץ, לא ידוע על אפקט מזיק לך או לעובר במהלך הריון ומכיוון שכך לא מזריקים חומרים כאלה במהלך הריון או הנקה. בכל מקרה אין פעולה בטוחה שאת יכולה לבצע כרגע כדי להעלים את החומר מגופך. שנית את מדברת על בוטוקס אבל מתארת טיפול בחומרי מילוי (בבוטוקס לא מדברים על מזרקים אלא על אזורים או על יחידות בוטוקס) ולכן לא ברור לי מה הוזרק, שלישית צייני את העובדה בפני הרופא שאצלו את במעקב הריון.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס
| 27-11-2013 |
שלום דיויד צבר
ברצוני לשאול האם בוטוקס באיזור המצח וצידי העיניים ובין הגבות יכול לעוות חיוך? אני מדגישה רק באיזור הלמעלה של הפנים
ד''ר דייויד צבר
טיפול נכון של בוטוקס בפנים העליונות אינו מעוות את החיוך ברוב המוחלט של המקרים. במקרים מאוד מסוימים, טיפול בוטוקס בצידי העיניים יכול להביא לכך שהחיוך מעט משתנה בחלקו העליון, אבל זה לא דבר שבשיגרה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס
| 5-3-2014 |
יש לי טרשת נפוצה. ורציתי לדעת עם זה לא ישפיע עליי
ד''ר דייויד צבר
טרשת נפוצה אינה ברשימת התוויות הנגד של הבוטוקס אך למרות זאת, הייתי מבקש אישור מהרופא המטפל במחלתך. אגב חולי טרשת נפוצה רבים מטופלים בבוטוקס כדי להקל על נוקשות שרירים ועל רעד בגפיים.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

זריקת בוטוקס
| 7-5-2014 |
לפני כשבועיים הרופא הזריק לי 3אזורים סביב העיניים . התוצאה הייתה לא משביע רצון כיוון שנוצרו בגבות זויות מאד חדות לאחר זריקות בזויות הגבות . גבר אחת נשארה מורמת השניה ירדה ,תיקון שלישי כשעברתי התוצאה היתה כפי שהיתה לפני כל ההזרקות , שאלתי היא אם אפשר לעבור כל כך הרבה הזרקות במשך שבועעים האם לא נוצר נזק מהחומר , והאם ניתן לעשות תיקון שוב אם השריר משותק,
תודה רבה
ד''ר דייויד צבר
הדבר הנכון לעשות הוא לפנות לרופא שביצע את הטיפול, אני בטוח שהוא יוכל לענות לך על השאלות. באופן כללי, לא מבצעים תיקונים אלא אחרי שחלפו שבועיים מההזרקה הראשונה מאחר ורק אז ניתן לדעת בבירור שמדובר בתוצאה הסופית. לא נוצר נזק. לגבי תיקון נוסף, צריך לבדוק אותך כדי לדעת מה מצבם של כל השרירים שהושפעו מהחומר.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס זרחקה שניה.תוספת כחודש מן הזריקה הראשונה אפקטיבי?
| 1-8-2014 |
שלום רב לדוקטור
אני מעוניינת לעשות בוטוקס בימים הקרובים אולם לא אוכל להגיע בתוך שבועיים מן הזריקה הראשונה לביקורת והוספה נדרשת האם זה בסדר אחרי כחודש?יש האומרים שאם התוספת לא נעשית תוך שבועיים הגוף מייצר נוגדנים ואש לא אפטיבי. הדעות חלוקות. והייתי מבקשת את תשובתך המקצועית. עשיתי בוטוקס בעבר במצח היה מוצלח. פשוט מרגישה שצריכה אבל בגלל המצב לא יצא לי ובכל זאת רוצה. תודה רבה
ד''ר דייויד צבר
האמירה שאם הביקורת לא נעשית אחרי חודש הגוף מייצר נוגדנים, אינה נכונה.
רצוי להגיע לביקורת לאחר שבועיים מהסיבה הפשוטה שהבוטוקס מגיע לשיא התוצאה לאחר שבועיים.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

טיפול בוטוקס להפגת כאבי פנים וראש הנגרמים מתסמונת מפרק הלסת
| 28-9-2014 |
דוקטור צבר שלום,
הנני בחורה בריאה בת 34 הסובלת מתופעת מפרק הלסת (שחיקת שיניים בשינה).
האם אתה מציע במרפאתך טיפול לתופעה הנ״ל?
עד כה טופלתי במרפאת כאב בביה״ס לרפואת שיניים בהדסה ע״כ, בטיפול תרופתי במינון נמוך-אלטרולט 5 או 10 מ״ג, פעם ביום למשך כ 8 חודשים. הטיפול נחשב כחד פעמי ועברה מאז שנה לערך ולפני כחודש הכאבים חזרו.
מאחר והדבר מפריע לי מאוד בחיי היומיום- כאבי ראש, פנים- באזור הלחיים ואזורי הרקות- כאבים טמפורליים, וכמובן עייפות מרובה, הייתי מעוניינת לטפל בהקדם. שימת מנשך לילי (קשיח ותחתון) מקילה אך במקצת. שכן, אני מתעוררת כשהלכת נוגסת בחוזקה במנשך...
הייתי מעוניינת לטפל. אשמח לשמוע ממך בעניין ובייחוד לדעת לגבי הסיכונים ותופעות הלוואי.
בתודה מראש,
ד''ר דייויד צבר
בהחלט אוכל לטפל בך. מדובר בטיפול באמצעות באמצעות בוטוקס. זה דיי דומה לטיפול שנקרא Jaw Reduction עם שדרוג קל עבור הבעייה ב TMJ. עיקר הטיפול הוא כמובן בשריר ה"מאסטר". את מוזמנת להגיע לייעוץ ואוכל לתת לך את כל המידע.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

זמן בוטוקס
| 21-11-2014 |
עשיתי לפני חודש בערך הזרקה בשלושה איזורים -אצל רופא מומחה והתוצאה מאוד יפה.מה שמעיב על שמחתי זה שהרופא מתעקש להזריק רק כול חמישה חודשים בערך כי הוא אומר שכול שלושה חודשים יכול לגרום לנוון שרירים.נראה לי מביך להסתובב שוב עם קמטים אפילו לחודש.מה דעתך על העניין? (אני בת 41)
ד''ר דייויד צבר
הנקודה החשובה היא לא המספר (מספר החודשים) אלא הפעילות השרירית הנראית לעין. ברגע שהקמטים מופיעים שוב, את יכולה לחזור על הבוטוקס ללא שום סיכון. אצל רוב האנשים מדובר ב 3-4 חודשים.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס בשפיים
| 25-11-2014 |
מה המחיר?
ד''ר דייויד צבר
אנא פני טלפונית למרפאה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

הזרקת בוטוקס וחומצה הילרונית
| 1-12-2014 |
שלום רב, לפני 4 ימים הזריקו לי חומצה הילרונית בחריצים שבצידי האף, ובשפה העליונה, בנוסף הזריקו לי בחלק העליון של הפנים בוטוקס (בשלושה אזורים). ביום השלישי וגם היום כולי קמתי נפוחה, פתאום אני לא מרגישה את צידי האף- מרגישה שהאזור קצת רדום. השפתיים נפוכות וכיחולות (גם מעל השפה) הלחיים וצידי האף נפוחים ובנוסף החלק משהו שהכי מפריע לי שמשנה לגמרי את הפנים- החלק הפנימי של הגבות מאוד נמוך והחיצוני מאוד גבוה ועדיין גמיש וניתן להרימו. אני נראית כועסת ולא טבעית!!!
1 האם הגבה יכולה להתרומם עדיין? ז״א האם זה יכול להשתפר? אמרו שעד שבועיים זה מגיע למצב האופטימלי.
2. אם מצב הגבות לא ישתפר, האם ניתן לתקן את המצב?
3. האם הנפיחות טבעית ותשתפר?
4. האם ניתן באיזשהו דרך לשפר את המצב? זז ז״א האם המצב בלתי הפיך או ניתן לטיפול בזמן הקצר?
ד''ר דייויד צבר
הדבר הנכון לעשות כרגע הוא לפנות לרופא שטיפל בך. אינני יודע איזו חומצה היאלורונית הוזרקה לך (איזו רמת סמיכות) והאם היא מתאימה והאם המינונים מתאימים לאזורי ההזרקה. אני מקווה שמדובר בתופעות לוואי שיחלפו מהר מאוד אם כי קשה לי לקבוע בוודאות מאחר ולא בדקתי אותך. בכל מקרה תבצעי עיסויים בעיקר באזורים הרדומים. שטף הדם בשפתיים יחלוף אני מניח תוך כשבוע. לגבי הבוטוקס, תוצאה סופית אכן לאחר שבועיים. ברוב המקרים ניתן לתקן /לשפר (חומצה היאלורונית ניתן להמיס). תופעות כאלה לא אמורות להופיע אך זה לא אומר שאת צריכה להיכנס ללחץ. פני לרופא שטיפל בך והוא יבדוק אותך ויציע לך כיצד לפעול לשיפור המצב. במידה ובכל זאת תחליטי להגיע אלי, אצטרך לבדוק אותך לפני שאוכל לקבוע דבר מה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

מילוי בוטוקס בצד האף
| 9-8-2015 |
ייעוץ ועלויות
ד''ר דייויד צבר
הבוטוקס אינו חומר מילוי, אני מניח שהכוונה לחומרי מילוי. פני/ה טלפונית למרפאה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס במצח
| 26-8-2015 |
הבוטוקס לא הועיל לי במאום, הוזרק לי במצח לפני כחצי שנה, רק חומר המילוי בהמשך טישטש כמעה את הקמט בין העינים, האם אין אלטרנטיבה אחרת?

אני בת 59
ד''ר דייויד צבר
בוטוקס שלא הועיל במאום הוא בוטוקס שאחד משניים:
או שלא היה בו צורך, או שלא הוזרק נכון (מינונים, מהילה, עומק הזרקה, מיקום מדויק וכו). בוטוקס עובד ומביא לתוצאות לא פחות ממדהימות.
יתכן ומדובר אצלך בקמטים סטאטיים ואז באמת חומרי מילוי יתנו מענה. אלו הטיפולים הנכונים והיחידים שיתנו את המענה הטוב ביותר במקרה שלך.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס לא מוצלח
| 12-11-2015 |
לפני 3 שנים עשיתי בוטוקס במצח וזה הרים לי את הגבות באותו הרגע והיה מושלם חזרתי על הטיפול אחרי שנה ולא קרה כלום חזרתי לרופא אחרי שבוע הוא הזריק לי שוב ולא קרה כלום אחרי שנה הלכתי לרופא אחר ושוב לא קרה כלום חזרתי אחרי שבוע ושום דבר לא צלח לאחר שלושה חודשים הלכתי לרופאה בחירה שילמתי לה את מיטב כספי ספרתי לה את מה שקרה אך היא הבטיחה תוצאה.גם שם לא קרה כלום האם היא צריכה להחזיר לי את הכסף?ולמה הבוטוקס לא משפיע? אני בת 38 בריאה בד"כ
ד''ר דייויד צבר
מאחר ולא אני ביצעתי את הטיפול, אין לי אפשרות לדעת מה הוזרק, כמה הוזרק, לאן הוזרק, באיזו שיטה ומה היה ב24 שעות שלאחר ההזרקה. לכן בלתי אפשרי להתייחס לפן המקצועי. עם בוטוקס צריך לדעת לעבוד, אין ספק. הנסיון הוא הגורם המכריע כאן ואני מאמין שלפחות אחד או יותר מאותם רופאים שפגשת היה מנוסה ולכן מפתיע שהתוצאה לא הושגה. כדי להבין מה מקור הבעייה: מקצועית או תגובה אישית של הגוף הספציפי שלך לבוטוקס? אני חייב לשבת מולך ו"לחקור "אותך. בעניין ההחזר הכספי, זה עניין שלך מול אותה מרפאה. את אמורה לראות תוצאה אחרי טיפול וזהו עקרון מוביל. ברגע שאין תוצאה כלל, את אמורה לחזור לביקורת ולנסות שוב, ללא עלות נוספת, בוודאי כאשר מדובר בבוטוקס. אשמח לשבת איתך, לשמוע ממך ולבדוק אותך כדי לתת לך תשובות ובמידה ותרצי אף להראות לך שהבוטוקס יודע לעבוד ולעבוד טוב.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס וחומצה מתחת לעיניים
| 29-12-2015 |
אני קצת חוששת זו פעם ראשונה האם כדאי להתחיל והאם במידה ולא ארצה להמשיך הפנים יהיו רופפות?
כמו כן באיזה חומר עלי לוודא שמשתמשים ?
ד''ר דייויד צבר
במידה והטיפולים מבוצעים ע"י רופא מנוסה ואמין ובאמצעות חומרים טובים ומקוריים, אין לך ממה לחשוש. חשוב לבדוק טוב טוב מיהו הרופא, נסיונו, חוות דעת. כמו כן יש לוודא שמדובר בבוטוקס או דיספורט וכן חומצה היאלורונית "מבית טוב" כמו רסטילן,ג'ובדרם,סטילאז',טאוסיאל. בשום אופן לא להסכים להזרקת חומר קבוע מכל סוג שהוא, אלא אך ורק חומרים זמניים ונספגים. בהנחה שהטיפולים בוצעו ע"פ אמות מידה הנ"ל, הפנים לא יהייו "רופפות", ההיפך הוא הנכון.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

מילוי שקעים, בוטוקס
| 8-6-2016 |
שלום רב,
ברצוני לשאול מס' שאלות:
1) מה הסיכונים במילוי העיגולים השחורים, מבחינת פגיעה בנימים ובאיברים הקשורים לעין?

2) מה הסיכונים להזרקת בוטוקס, שכן קראתי על מקרים של פגיעה בראייה וצניחת עפעפיים, האם החומר יכול לנדוד? או לפגוע?
3) האם ישנה דרך לבדוק רגישות לבוטוקס לפני הזרקת מלוא החומר?
4) האם אין יתרון לביצוע ההליך אצל אוקולופלסטיקאי המכיר היטב את אזור העניים?
5) רשום באתרך שאתה בעל רישיון לרפואה, אך לא רשום מהו תחום ההתמחות.
6) האם אתה בעל ניסיון עשיר בטיפולים אלו?
מתנצלת על השאלות הישירות, ואודה על מתן מענה.
ד''ר דייויד צבר
מילוי שקעים ובוטוקס הינם טיפולים בטוחים ביותר במידה ומבוצעים בידיים מנוסות, אם תחפשי בספרות המקצועית תמצאי אין ספור תופעות וסיבוכים שנגרמו כתוצאה מחוסר נסיון/הכשרה או משימוש בחומרים לא בטוחים/מסוכנים. החומרים הבטוחים אינם יודעים לנדוד או לפגוע אלא לטפל ולמנוע, אף אחד לא בודק בימינו רגישות לבוטוקס או לחומרי מילוי נספגים בזכות הפרופיל הבטיחותי הגבוה ולכן בדיקה זו שהייתה רלבנטית עד לפני מספר שנים איננה חלק מהבדיקות הנערכות לפני החלטה על טיפול. תוכלי לקרוא אודותי באתר ואשמח ללספר לך על נסיוני בתחום זה ובתחומים אחרים לכשתגיעי לפגישת ייעוץ.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס
| 27-6-2016 |
שלום לפני כ4 חודשים עשיתי בוטוקס ש לא ממש עזר ( אולי ממש טיפה בצדדים) אך מתחת לעניים ממש לא. הרופא אמדה לי שלא ניתן להזריק מתחת לעניים שזה מסוכן מאוד וזה יכול לעשות נזק בלתי הפיך. האם זה נכון והאם ניתן כן להזריק מתחת לעניים? תודה מראש
ד''ר דייויד צבר
במקרים מסוימים בוטוקס בהחלט יכול לעזור באזור שמתחת לעיניים ובמקרים אחרים לא, תלוי בגמישות העור. במקרה שלך ע"פ מה שניתן לראות בתמונה, קיטימים שקעים וקיימים קמטים, נראה שבוטוקס וחומר מילוי יעזרו. כמובן שמדובר בהערכה ע"פ תמונה ווכפוף לבדיקה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס לחולי לופוס
| 22-8-2016 |
כבר למעלה מ-18 שנה יש לופוס רדום. התיעצתי עם הרמטולוג שלי ואמר שאין בעיה עם בוטוקס אלה רק לא סילקון. האם יש בעיה לחולי לופוס עם בוטוקס?
ד''ר דייויד צבר
מטופלים עם לופוס (SLE) שנמצאים ברמיסיה, מסתדרים יפה מאוד עם בוטוקס. מחלות אוטו-אימוניות כמו לופוס אינן מהוות קונטרהאינדיקציה (התוויית נגד) אבסולוטית לבוטוקס, במיוחד כאשר הם במצב של רמיסיה שנה לפחות. יש להימנע מהזרקות כאשר המחלה במצב לא יציב, שכן המערכת החיסונית מתמודדת עם מסרים מבולבלים. לכן הוספת אותות כימיים למערכת באמצעות בוטוקס לא מומלצת במיוחד. בכל מקרה כדאי להצטייד במכתב מהרופא המטפל המאשר לבצע טיפול בבוטוקס למטרה אסתטית.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס
| 20-12-2016 |
כמה עולה תור לפגישת יעוץ?
ד''ר דייויד צבר
תוכל לברר עלויות מול המרפאה 03-6494183

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

תיקון עפעף שצנח עיקב הזרקת בוטוקס
| 17-1-2017 |
איזו דרך טובה יותר לתיקון עפעף שצנח מעט אחרי הזרקת בוטוקס -הזרקה חוזרת לתיקון או טיפות עיניים ייעודיות כפי שקראתי באחד האתרים? תודה רבה.
ד''ר דייויד צבר
להלן הסבר מפורט:
ברוב המקרים מדובר בצניחת הגבה כתוצאה מהזרקה בקמטי המצח האופקיים. מקרים אלה ניתן לשפר באמצעות הזרקת בוטוקס להרמת זנב הגבה.
כאשר מדובר בצניחת עפעף אמיתית, טיפות איופידין עשויות להקל על הצניחה עד שאפקט הבוטוקס יפוג. טיפות אלה משפיעות על שריר קטן בעפעף העליון והתוצאה היא הרמת מה של העפעף. חשוב לדעת שבמקרים של צניחה מלאה של העפעף, הטיפות הללו לא ישפיעו כלל.
כאשר מתרחשת צניחת עפעפיים, זה בדרך כלל מינימאלי ולרוב נפתר תוך מספר שבועות. במידה וצניחת העפעף מתחילה סמוך להזרקה (2-4 ימים), הצפי להיעלמות הצניחה הוא כ 3-4 שבועות. במקרים בהם מופיעה הצניחה 4-7 ימים לאחר ההזרקה, הצניחה תיעלם מהר יותר.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

בוטוקס לשפתיים
| 1-2-2017 |
מדוע לא מומלץ להזריק בוטוקס לשפתיים?
ד''ר דייויד צבר
בוטוקס אינו מיועד להזרקה בשפתיים. ניתן בעזרתו לעצב בדרך עקיפה את השפתיים ולשפר קמטוטים סביב השפתיים אך עיבוי שפתיים הוא לא אחד מתפקידיו של הבוטוקס. בהחלט מומלץ להזריק במקרים מתאימים בוטוקס סביב השפתיים אבל לעולם לא בתוכן, דבר שעלול להביא לאסימטריה קשה ולקושי בתפקוד הפה.

בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

לופוס והזרקת חומרי מילוי ו/או בוטוקס
| 28-2-2017 |
שלום רב
אני בת 42, מאובחנת SLE, כרגע ללא טיפול תרופתי.לפני 4 שנים חליתי גם בסרטן שד. שאלתי היא האם אני יכולה להזריק חומרי מילוי או בוטוקס (מעוניינת בעיקר באיזור העיניים) מבלי שיהווה סכנה עבורי ואם לא;איזה טיפולים כן אפשריים?
תודה מראש
ד''ר דייויד צבר
מאחר ושאלה דומה כבר נשאלה כאן, אחזור על תשובתי:
הסיכון של חסינות לקויה שמובילה לזיהום הוא הבעיה העיקרית עם חולי SLE. אפילו חיטוי העור עם אלכוהול לא מספיק. הבעיה בחולי SLE, מקורה בעיקר בתרופות שהם נוטלים (פרדניזון, אימורן,..), כלומר תרופות מדכאות חיסון רבות עוצמה. הן מגבירות את הסיכון לזיהומים. אצל אדם בריא הסיכון של זיהום מדקירות המחט הוא קטן מאוד. באנשים עם פרופיל חיסוני מדוכא, הסיכון יהייה גבוה יותר. לא מדובר בהתווית-נגד אבסולוטית במיוחד אם החולה נמצא ברמיסיה (הפוגה) ובמיוחד אצלך מכיוון שאינך נוטלת תרופות, כלומר לא נמצא קשר ישיר בין מחלות אוטו אימוניות שונות לבין סיבוכים כתוצאה מהזרקת חומרי מילוי, אלא אם כן מדובר במחלה אוטואימונית לא יציבה. בכל מקרה הייתי ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך בנוגע להזרקות כאלה ולקבל אישורו.
בנוגע לחומרי מילוי אצל חולות בסרטן השד או לאחר ריפוי, לא ידוע לי על התווית נגד לשהזרקתם. כמובן שבמהלך כימותראפיה הייתי נמנע מכיוון שהמערכת החיסונית נחלשת, דבר שיכול להוביל לזיהומים באזור ההזרקה, אבל זה לא המקרה שלך אני מבין. גם כאן ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל וקבל אישורו.


בברכה,
ד"ר דייויד צבר 

טיפול בוטוקס לא מוצלח
| 3-7-2017 |
טופלתי בהוטוקס למטרה של הרמת גבות אך התקבלה תוצאה הפוכה..הגבות צנחו ונוצרה הבעה עצובה/ עייפה.האם אפשר לבצע טיפול שיישפר את הצניחה?
צניחת עפעף לאחר בוטוקס
| 22-7-2017 |
שלום דוקטור! עשיתי בוטוקס ב3 איזורים סביב העיניים לפני חודש וצנחו לי העפעפיים בעיקר בצד שמאל.... ניסיתי טיפות אפנגן במשך שבועיים אך הן לא עזרו אפילו במעט אני מרגישה תחושת נמלול בצד העין ולחץ בעיניים המצב מתסכל אותי מאוד..... מתי בדרך כלל תופעה זו חולפת? האם יש אפשרות לתקן?
בוטוקס בשפתיים
| 1-9-2017 |
בת 16.8
מה המחיר של בוטוקס?
האם מותר מגיל 16 וחצי עם הורה מלווה?
בוטוקס לפני הריון
| 13-9-2017 |
שלום,
אני בת 37, סובלת ממיגרנות (1-3 פעמים בחודש למשך 3 ימים כל מיגרנה) ומטופלת בריזלט ואימיטרקס. אני מעונינת להיכנס להריון וחוששת מכאבי המיגרנות ללא אפשרות לקחת תרופות. האם בוטוקס הוא פיתרון מתאים לפני כניסה להריון?